Înscrierile în clasa zero şi întâi se apropie de final

elevi - gimnaziu | prima zi de scoala

elevi – gimnaziu | prima zi de scoala

Prima etapă a înscrierilor în învăţământul primar se apropie de sfârşit. Părinţii care nu şi-au înscris până acum copiii în clasa pregătitoare sau în clasa întâi mai au trei zile la dispoziţie ca să depună cererile.

Prima etapă a înscrierilor în învăţământul primar se va încheia luni, 22 aprilie. Înscrieri se mai pot face vineri,19 aprilie, sâmbătă 20 aprilie şi inclusiv luni 22 aprilie.

Anul acesta pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care vor împlini 6 ani după data de 1 septembrie. Acest lucru este posibil însă numai cu acordul Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională. Specialiştii C.J.R.A.E. vor evalua copilul pentru a decide dacă este pregătit pentru acest pas.

Importanţa clasei pregătitoare este cu atât mai mare cu cât începând cu anul şcolar 2014-2015 nu vor mai putea fi înscrişi în clasa întâi copii care nu au făcut clasa pregătitoare.

Până joi, 18 aprilie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) au fost deja înregistrate 3.562 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, dintre care 3.337 sunt copii care vor împlini vârsta de 6 ani înainte de 1 septembrie, iar 525 sunt copii care împlinesc 6 ani după această dată. În Dolj sunt incluse în sistemul educaţional 278 de clase pregătitoare iar până la startul anului şcolar 2013-2014 inspectorii şcolari estimează că numărul copiilor înscrişi va depăşi 6.000.

Cea de-a doua etapă de înscrieri în învăţământul primar se va desfăşura în toamnă. Cu excepţia cazurilor speciale(copii orfani sau cu handicap), în orice şcoală au prioritate copiii care se află în circumscripţia şcolii respective.

Metodologie specială pentru copii cu vârsta de şapte ani

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj informează că cererile de înscriere în învăţământul primar care nu se încadrează în tranşele de vârstă prevăzute de Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 se pot soluţiona la nivelul ISJ Dolj. În plus, părinţii vor fi consiliaţi cu privire la conştientizarea faptului că deciziile trebuie luate în interesul educaţional al elevului şi că solicitarea nu poate fi soluţionată decât dacă, în urma evaluării dezvoltării psihosomatice efectuată de CJRAE, se atestă pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pentru care se solicită înscrierea.

„Vă aducem la cunoştinţă că părinţii ai căror copii împlinesc 7 ani după data de 31.12.2013 sunt obligaţi să ia legătura cu Centru Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj care îi va programa pentru evaluare în cursul zilei de sâmbătă, 20 aprilie 2013. Pentru detalii toţi cei interesaţi se pot adresa conducerii CJRAE, pentru programare, la nr. de telefon 0251/590222 sau 0351/170373.”, a declarat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Radical de Dolj pe FACEBOOK!

loading…

ziare