Dumitru Lupuleasa: Multe farmacii sunt în insolvenţă

farmaciePreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, prof. dr. Dumitru Lupuleasa, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că multe farmacii sunt în situaţie de insolvenţă şi nu se mai pot aproviziona.

Referindu-se la eventualitatea ca farmaciile din Bucureşti să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România a spus că a fost solicitată o întâlnire cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti, care, cel mai probabil, va avea loc săptămâna viitoare pentru că nu se ştie care sunt fondurile.

„În unele farmacii din Bucureşti se vor elibera reţete compensate şi gratuite. La Cluj au anunţat că nu mai sunt fonduri şi farmaciile nu mai eliberează. Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti se eschivează şi nu ne dă un răspuns”, a spus prof. dr. Dumitru Lupuleasa.

Cât priveşte datoriile, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România a spus că acestea nu sunt plătite din septembrie, iar plăţile care s-au făcut nu au fost efectuate integral.

În plus, a mai spus Dumitru Lupuleasa, farmaciile sunt somate de bugetul de stat să-şi plătească TVA, contribuţia pentru sănătate şi multe, foarte multe farmacii, nu se mai pot aproviziona.

„Suntem la jumătatea anului, nu ştim care sunt fondurile, farmaciile încearcă să facă faţă însă le este foarte greu”, a precizat prof. dr. Dumitru Lupuleasa.

Un număr de 1.500 de farmacii sunt în insolvenţă şi 400 sunt în faliment, iar spitalele mari din ţară au început să intre în insolvenţă şi ele, au atras atenţia, vineri, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România, ai Colegiului Farmaciştilor, ai producătorilor şi distribuitorilor şi ai pacienţilor.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Radical de Dolj pe FACEBOOK!

loading…

ziare